Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Selasa, 29 Mei 2012

Award Blogger Terima Kasih Dari Sahabat Roselle



بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

السلام عليكم ورحمة الله وبركات semua sahabat yang dirahmati Allah. Semoga kita diberikan Allah kesihatan yang baik supaya dapat menambahkan ibadat di bulan Rejab yang mulia dan dibesarkan ini.

Semalam ketika datang ke sini saya terpandang pesanan dari Intan SRM yang meminta saya mengambil award di blog beliau.

Saya pun ke blog beliau, terperanjatnya saya kerana tak sangka Intan telah memberikan saya Award Terima Kasihnya kepada saya kerana katanya atas kesudian saya memasukkan URL beliau di blog saya ni.



Terima kasihlah Intan, semasa memasukkan URL blog Intan dulu sebenarnya kerana saya rasa sangat gembira kerana Intan sudi singgah dan follow blog saya. Bila saya ke blog Intan saya tertarik dengan produk-produk halalan to'yyiban yang dipasarkan. Jadi untuk rujukan saya sendiri jika saya memerlukan sesuatu maklumat atau apa saja dari blog Intan, ianya senang hanya dihujung jari saja.

Jadi pada kawan-kawan yang ingin mengetahui produk-produk halal lagi tpyyiban yang sangat mustahak untuk keperluan kita silalah singgah di blog di sini.


Photobucket


Makanan adalah keperluan asas manusia, maka marilah kita bermuhasabah tentang bahan makanan yang telah dan hendak dimakan sama ada ianya halal dan yang terbaik atau sebaliknya. Memetik surah al-Baqarah ayat 168 yang bermaksud;

"Wahai sekalian manusia, makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu."


34 ulasan:

kakcik berkata...

Persahabatan itu memang indah jika sentiasa disulam dengan keikhlasan. :)

ainnoraini berkata...

cantik...
mengeratkan lagi persahabatan dialam maya...

Cikli berkata...

Buat baik dibalas baik

mselim3 berkata...

insaallah....moga kerdipan rohani memberikan kerdipan rohaninya kepada sesiapa yang menghendaki...
Bagus kerdipan rohani memberikan link ke kedai produk halalan thoyiba...
Sikap mcm nie...bagus moga2 banyak kenalan blogger...selama nie kerdipan nie still the best forever..

Amin.......

Dieyna berkata...

datang sini.. terima kasih praktikan widget tu.. suka dengar lagu tema dilema wanita ni... seronok kan dapat award.. hehe dah lama tak dapat award..:))

ch000tz axoera ヅ berkata...

nawaitu perlu betul kan sis :D

Acik Erna berkata...

assalam kak ani..cantik award tu kak ani

Aju Mohit berkata...

Tahniah atas award ini kak, sesungguhnya mencari yang baik itu adalah kewajipan kita

Kamsiah berkata...

simpan baik2...lekat dgn gam gajah ya kak ani hehe...

Ati Masrif berkata...

salam kak ani,

semoga sentiasa sihat
maaf lama tak dtg...mcm2 hal
laptop rosak..streamyx rosak..dugaan..hihi

menarik blog beliau ..insyaAllah
ati akan singgah nanti :)

Kunang-Kunang berkata...

Kam,

Begitulah, orang berbudi kita berbahasa.

Kunang-Kunang berkata...

Kakcik,

Mudah2an begitulah hendaknya.

Kunang-Kunang berkata...

Ain,

Insyaallah. Diharapkan begitu juga.

Kunang-Kunang berkata...

Cikli,

Begitulah hendaknya.

Kunang-Kunang berkata...

Selim,

Terima kasih. Jangan puji tinggi2. Jatuh sakit lebih.

Kunang-Kunang berkata...

Dieyna,

Tulah terima kasih banyak yer. Semoga Allah jua memberi ganjarannya atas kesudian mengajar pd yg tak tau macam kak ani ni.

Kunang-Kunang berkata...

Era,

Mudah2 begitulah, ikhlas dalam apa jua yg kita lakukan.

Kunang-Kunang berkata...

Acik Erna,

aarr yer cantik. Terima kasih pd intan.

Kunang-Kunang berkata...

Aju,

Memanglah kan, bila ada yg terbaik kita pilihlah yg terbaik.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Ati,

Tak apa ada masa singgahlah yer.

sal berkata...

semoga ukhuwah berpanjangan..
di samping persahabatan dpt juga kita mendpt informasi berguna drp rakan2 blog yee

Werdah berkata...

Assalamu'alaikum Ani

Terima kasih berikan link.. insyaAllah jika ada keperluan bolehlah kak ke sana..

al-lavendari berkata...

benar sekali. pemilihan makanan yang baik lagi halal adalah sangat di tuntut. malangnya di negara kita ramai mati kerana makanan dan di tempat lain ramai mati kerana tak makan.

NzA berkata...

Tahniah kak ani..itu tandanya kak ani dihargai..nilai prsahabatan adalah yg paling indah dr segalanya...

Kunang-Kunang berkata...

Sal,

Ya semoda ukhwah kita berpanjangan.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kak Werdah,
Semoga kak werdah dikurniakan Allah kesihatan yg baik.

Semoga ianya memberi kita kebaikan.

Kunang-Kunang berkata...

Tuan Hj Al,

Begitulah bila kita melakukan sesuatu melebihi batas cara pemakanan Rasululllah, kalau kita iku sunnah baginda, Insyaallah segalanya akan teratur.

Kunang-Kunang berkata...

Nur NZA,

Mudah2an begitulah.

che mid berkata...

Alhamdulillah, terasa keikhlasannya walau utk bisnes.. tapi ukhwah tetap dijaga..

ckLah @xiiinam berkata...

Assalamualaikum...


Satu bentuk dakwah juga ni kak...syabas!

Nida berkata...

Salam..

Moga ukhuwah yang bersemi terus harum subur mewangi... Insya Allah

salam dari:
ucualong.com

Kunang-Kunang berkata...

Che Mid,

Betul tu Che Mid, busines2 jugakan.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam ckLah,

He he nampaknya begitulah secara tak langsung.

Kunang-Kunang berkata...

Nida,

Waalaikumussalam,

Terima kasih singgah.

Menjalinkan ukhwah sesama kita sangat dituntutkan. Semoga Nida dan keluarga bahagia selalu.