Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Rabu, 18 April 2012

Rabu Yang Kelu 14 - Sarapan Di Mana...


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


43 ulasan:

Cikli berkata...

banyak tu. habis ke?

Kamsiah berkata...

milo ais ke apa tu...sedapnya sandwich

LYAfrina berkata...

sandwich telur??
nmpak sedap...

kakcik berkata...

Assalamu'alaikum Kak Ani...

saya baru nak ke kantin ni. Nak beli milo panas. :)

ainnoraini berkata...

saya blm sarapan lagi ni kakani..
Sedap sandwich tuu..

inazamri berkata...

ina tak sarapan lg ni...sandwich tu nampak sedap dgn daun salad segar

Aju Mohit berkata...

sedapnya kak, rezeki di pagi hari

pB berkata...

sarapan sihat tu ...

Kunang-Kunang berkata...

CikLi,

Sandwich tu untuk anak dan mama. abahnya makan nasi lemak.

Sebenarnya akak sendiri tak tau banyak cam gitu ketika mengordernya. Bila datang terperanjatnya!!

Kunang-Kunang berkata...

Kam,

Itu milo ais, sakinah yang pesan. Pagi2 buta nak minum ais.

Sandwich ni kat Hailam Kopitiam, ketika hantar sakinah ke tempat kerja sebab keretanya rosak.

Singgahlah minum dulu...

Kunang-Kunang berkata...

Lya,

Dalam menu tu tulis sandwich ayam tapi bila sampai rupanya banyak macam gitu. Rupanya satu set tu 3 keping. 2 lapis ayam. 1 lapis telur.

Memang senak perut nak menghabiskannya. Tak habis rugi, mahal.

Kunang-Kunang berkata...

Kakcik,

Selalunya kak ani minum 'milo panas kosong', hari ni gambar ni diambil kira langgar pantanglah, minum 'kopi'.

Kunang-Kunang berkata...

Ain,

Memang sedap sandwich tu, tapi terlajak banyaknya untuk satu set, tahu banyak cam gitu order satu set jer untuk kongsi dengan sakinah.

Kunang-Kunang berkata...

Ina,

Kalau sarapan dengan anak dara kak ani ni, memang susah sikit, nak ajak makan nasi lemak, mesti nak lemak mamanya, kalau kat luar dia akan makan sandwich atau roti canai jer.

Selalunya pagi2 pun semenjak dia kerja ni, akak akan buat sandwich untuk sarapan. Gilir2, hari sandwich telur, esok sandwich sardin, lusa sandwich ayam. kadang2 jer buat jemput2 bawang atau goreng nasi lebih semalamnya.

Kunang-Kunang berkata...

Aju,

Memang sedap sandwichnya, tapi tak boleh diamal selalu breakfast disini, bocor poket. Sesekali bolehlah, yang lebihnya buat sandwich sendiri.

Kunang-Kunang berkata...

pB,

Tulah memang sarapan sihat. Tapi tak boleh selalu diamalkan breakfast di sini, nanti poket tak sihat. He he

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum ibu..

banyaknya sandwich??? klu saya konfem tak abes tue huhuuh..

syukur reZeki ALLAH SWT kurniakan pagi nie

Abd Razak berkata...

Assalamualaikum kak ani...

Moga kakak sihat hendaknya...

Nampak gayanya kena pergi beli roti ni kak, nak buat macam tu..:)

makchaq berkata...

Makchaq kalau makan sandwich saja pagi2, tak dan pukui 10 dah berkeriut perut.

Tu yang kawan2 kata makchaq macam orang kerja bendang.... tapi nak buat lagu mana, dah lagu tu dari dulu...

Aine Ainun berkata...

Sdapnya kak...lama da x buat snwicjh mcmtu,
asik mkan planta je..

ajak berkata...

asalam ... wahhh ... sedapp nie ... tambahan cawan classic turr ..tq

~Sweet Honesty~ berkata...

tingginye sandwich tu..ternganga2 la jawbnye ye..hehe

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Shahrom,

Memang tak boleh habis sorang. Akak makan bertiga beranak tu. Tu pun senak dah perut nak habiskan.

Habiskan juga, rezekikan tak baik dibazirkan.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Abd Razak,

Akak sihat, semoga Abd Razak juga begitu.

Kak Ani pun selalu buat sendiri sandwich ni. Tapi kebetulan hari tu menghantar anak ke tempat kerjanya dan belum breakfast, jadi breakfastlah dulu.

Kunang-Kunang berkata...

Ain,

Memang buat sendiri lagi sedap.

Kak Ani pun selalunya buat sendiri saja untuk breakfast lat rumah.

Kunang-Kunang berkata...

Salam kenal Makchaq,

Betul tu, samalah dengan kak ani, tak tahan makan kuih atau sandwich saja, mesti nak yang berat sikit sebagai sarapan pagi.

Terima kasih singgah blog kak ani ni.

Kunang-Kunang berkata...

Ajak,

Sesekali bolehlah breakfast kat cawan kelasik ni, selalu sangat tak larat poket akak rasanya.

Kunang-Kunang berkata...

Sweetie,

Tulah, kalau nak ikut tinggi tu memang terpaksa nganga besar, jadi kita makan selapis-selapis. He he, sopanlah sikitkan.

azi berkata...

Salam Akak..
Amboi!!banyaknya roti sandwich tu...mesti akak kenyang sampai kemalamkan...he..he....

Kunang-Kunang berkata...

Azi,

He he tulah, tengok dalam menu tu 2 keping jer sandwichnya, dah datang macam tu banyak. Dah tu order 1 set sorang pulak tu.

Ros berkata...

Assalamualaikum kunang-kunang,

Sepinggan tu untuk seorang ka kunang-kunang....ish banyaknya tu he.he.he....eeemm...nampak istimewa sungguh sandwich ni kan....

Cik FaRiZaM berkata...

brpa org makan ni kak????
byk nye

sy suka milo ais....

singgah n follow blog akak

afasz.blogspot.com

mselim3 berkata...

sedap nya...alhamdulilah....lapar pulak rasanya........
x jemput makan ker?....

wassalam...

Hanis Azla berkata...

sedapnya sandwich tu..

Hanis Azla berkata...

sedapnya sandwich tu..

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Ros'

Kiranya 1 set sorang, tak tahu macam tu punya banyak utk satu set, akhirnya kami makan bertiga beranak.

Kunang-Kunang berkata...

Cik FaRiZaM,

Terima kasih singgah dan follow.

Salam kenal dan InsyaAllah akan singgah blog Zam nanti yer.

Kunang-Kunang berkata...

mselim,

Betul tu, rezeki, masa nak order tu nampak 2 keping jer. Sekali datang, itulah dia.

Habiskan jugaklahkan, rezeki.

Kunang-Kunang berkata...

Hanis,

Sedap jugaklah kan.

Kamariah Awang berkata...

Kak, tertarik dengan cawan antiknya tu...

WuMing berkata...

Kalau WuMing pasti tak habis...

MulutPayau berkata...

Assalamualaikum kak ani...

Nmpak sdap sangat sandwch tu......

mselim3 berkata...

akak ani kan...minat orkid...semalam tv 3 ader pasal orkid...orkid nie rupanya ader byk jenis dah...baru tahu....

pls: Akak ani kan pengemar orkid...teringat kat akak yg minat orkid...orkid nie sebenarnya cantik kan...