Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Sabtu, 14 April 2012

Apa Dah Jadi!!!!!!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

أًلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ semua sahabat yang dirahmati Allah.

Saya tak tahu sama ada kawan-kawan yang lain mengalami juga apa yang saya alami ketika masuk ke blog My Life , Love & HERBALIFE iaitu blog ieda.

Setiap kali saya masuk blognya akan bertukar menjadi begini:



Bila berlaku macam ni bukan blog ieda saja yang jadi tapi blog saya juga serta blog-blog lain kalau kebetulan saya buka, akan jadi begini dan saya terpaksa reload. Bila blognya dah ditutup, barulah saya boleh masuk blog saya. Mula2 saya ingat pc saya yang ada masalah tapi bila saya tak masuk ke blog ieda tapi ke blog kawan-kawan yang lain, semuanya okey. Banyak kali saya cuba.

Jadi saya minta maaf pada ieda kerana kebelakangan ini saya tidak dapat singgah di blog ieda. Saya harap ieda perasan masalah ni.

31 ulasan:

al-lavendari berkata...

saya tak pernah masuk dan dengan cerita ini, saya tak berani nak masuk.

Kamsiah berkata...

salam
skrg mcm2 virus,menyerang dgn berbagai cara...kdg2 kita dah pasang anti virus pun,masih tak kebal...

Acik Erna berkata...

wkmsallam kak ani.harap2 ieda dapat mengatasi masalah ni..bukan kak ani sorang je..ada blog lain pun macam tu

Aine Ainun berkata...

kalo x silap saya kan kak,semalam ada org buat n3 x dapat masuk blog ini jugak...
myb ada masalah kot..

Amie berkata...

Assalamualaikum,
saya pun tak banyak ilmu tentang dunia maya ni... risau tu perlu ada, supaya lebih berhati-hati.

ariana berkata...

Asmkm kak..sy baru singgah blog Ieda..kami sama2 org Kuantan..tp ok je tadi..siap tinggal komen lg, tp Ieda baru buat header baru kat blog dia..tak tau lah kalau itu penyebabnya kot..

sal berkata...

laptop saya pun pernah jadi macam tu ketika sedang melayari intrnet..tapi saya tak tahu puncanya..

ckLah @xiiinam berkata...

ada malware di blog itu...

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Kak Ani..

Kakya kurang arif dlm Hal ni... Error kat mana2 ke agaknya. Hurmm..

a.samad jaafar berkata...

ermmm..baru kejap tadi saya terkena kak..terus hang laptop saya..

Werdah berkata...

Assalamu'alaikum Ani

Semoga beroleh kesejahteraan dan sentiasa dalam rahmat Allah.

Kak juga selalu alami perkara ini.. kak tinggalkan je dan buka tab baru.. dapatlah ekses ke blog yang kita nak pergi tu..

Kakzakie berkata...

Kakak boleh pulak masuk blog ieda nie Kak Ani... tak ada masalah pulak so tak tahulah kenapa agaknya ye...

Cikli berkata...

traffic jam tu kak

mselim3 berkata...

macam saya kak...biasanya masalah ini terjadi ada 2 sebab :

1- Masalah ada virus dalam blog atau link2 yang seangkatan dengannya...

2- Masalah internet...kerana bila server internet terlalu slow maka ayat kat atas pn muncul...

Pape blog nie sebenarnya kena buat backup....kalu akak x tahu saya boleh tunjuk atau akak cari kat google pn boleh....

Pape selamat berbloh....wassalam....

Kunang-Kunang berkata...

Tuan Haji Al,

Nampaknya bilajadi macam ni kena hati2lah.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kam,

Kalau virus atau seangkatan dgnnya kena tunggu dululah kan.

Kunang-Kunang berkata...

Acik Erna,

Rasanya blog tak rasi dgn blog kak ani kot yer. Dulu elok jer boleh.

Kunang-Kunang berkata...

Aine Ainun,

Mudah2an masalah boleh diatadi segera.

Kunang-Kunang berkata...

Amie,

Samalah dgn kak ani ni pun. Bukan tahi sangat kalau timbul sesuatu madalah

Kunang-Kunang berkata...

Ariana,

Baguslah kalau gitu. Mudah2an tak lama lagi oklah tu.

Kunang-Kunang berkata...

Sal,

Bila terjadi macam tu akak fikir tak ada line internet. Tapi bila ke blog lain ok.pulak.

Kunang-Kunang berkata...

ckLah,

Kalau ada malware risau jugak tu.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kakya,

Begitulah agaknya kan, ada yg tak kenalah tu

Kunang-Kunang berkata...

A samad,

Tulah mungkin ada sesuatu terjadi. Kak ani kalau keluar macam tu memang hanglah.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kak Werdah,

Alhamdulillah saya sihat cuma ada ketika rasa demam2. Saya harap akak sihat yer.

Jalan terbaik buat seperti.yg kak werdah buat. Buka tab baru.

Kunang-Kunang berkata...

Kakzakie,

Tulah tak tahu kesilapannya dimana. Bukan sehari akak cuba malah boleh dikatakan beberapa hari juga akak cuba.

Kunang-Kunang berkata...

Cikli,

Mudah2an itu sajalah masalahnya.

Kunang-Kunang berkata...

mmselim,

Terima kasih singgah. Kemungkinan itulah jugak masalahnya.

Kamariah Awang berkata...

Ma pun selalu jumpa, Kak Nim... Puas klik, cm tu jugak. Akhirnya beredar aje jawabnya, takut virus! Hehe..

Kunang-Kunang berkata...

Ma,

Yerlah sebagai orang yang tak berapa nak mahir tentang selok belok IT ni mengelak jalan terbaiklah nampaknya.

etuza berkata...

Oo..sama lah kena macam tu, dia jelir lidah lagi tu. kecut perut. Tapi segera saya sedar inilah dunia maya, ada saja gangguan. Mujur masih dpt beblog hingga kini..Tahniah ya, yang membuat komen memberi ilmu rasanya. Tq semua ya..