Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Isnin, 12 Mac 2012

Ya Allah Selamatkanlah

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ




Malam tadi hampir jam 1 pagi baru saya tiba di rumah selepas menghantar anak saya Ju ke hospital HUKM di Cheras.

Dia telefon saya petang semalam beritahu dia rasa baby dalam kandungannya tak bergerak semenjak lepas waktu lunch. Kandungan anak ketiga dia kali ini memang bermasalah sikit. Masa berjumpa doktor minggu lepas doktor dah pesan kalau rasa baby tak bergerak, cepat-cepat ke hospital.

Kebetulan suami dia out station, Jadi abahnya, saya dan Inah pergi ke rumahnya di Puncak Alam dan bawa dia ke HUKM. Selepas dibuat beberapa memeriksaan oleh doktor akhirnya Ju terpaksa dimasukkan ke ward sebab doktor nak periksa lebih rapi baby dalam kandungannya. Malam tadi mengikut pemeriksaan, denyut jantung baby kuat tapi pergerakannya tak aktif.

Semoga kedua-duanya selamat.

46 ulasan:

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Puan..

Agak jauh Dari puncak alam ke cheras tu.
Alhamdulillah baby dalam kandungan dlm keadaan baik.

al-lavendari berkata...

semoga baby itu tak ada apa-apa. insyaallah.

kakcik berkata...

Semoga anak dan ibu dalam keadaan baik dan selamat.

Kakzakie berkata...

Salam Kak Ani... syukurlah anak dan ibunya ok. Kakak masa mengandung anak pertama dulu pun macam itu Kak Ani.... siap tak puasa lagi sebab bimbang baby dlm kandungan (kena qada' puasa dan fidyah sebab bukan buka kerana lapar tapi bimbang anak dlm kandungan)...

Insya-Allah Ju dan baby selamat dan sihat Kak Ani... Kita doakan sama-sama ye.

Zulkifle Othman berkata...

Salam Kak..
Insyaallah semuanya dalam keadaan
baik..ibu dan anak dalam lindunngan Allah hendaknya.

Sham berkata...

saya turut mendoakan yang terbaik untuk kedua-duanya...amin....

Werdah berkata...

Assalamu'alaikum Ani

Semoga ibu dan anak sihat serta selamat.. amiin

Syimama berkata...

Assalamualaikum.

Semoga Allah selamatkan kedua ibu dan anak dengan kurniaan yang terbaik.

etuza berkata...

Asalam..
Sambut sapa kenal KK, terima kasih ke laman Pesona EWWK. Dengar lagu tentang puji Dia yakni Allah terimbau zaman kanak2, saya membesar dengan lagu berhikmah ini..adui best sangat2..
So..nantikan kedatangan saya lagi di teratak maya puan ya..

Aine Ainun berkata...

Smga semuanya selamat...
Erm, saya yg berdebar....

Amie berkata...

Saya pun ikut berdebar ni...ya Allah, selamatkan kedua2nya! Amin...

Kamsiah berkata...

salam
sapa pun kalau dalam keadaan mcm tu,mmg gelabah...yalah benda tak nampak,kan...

Iza Teratak Usang berkata...

Assalam..
Moga sihat kedua-duanya..

Cikli berkata...

semoga cucu kak selamat, emaknya juga.

MulutPayau berkata...

semoga kedua2nya dalam keadaan baik dan selamat...

sal berkata...

Moga semuanya ok ..kita tentu rasa panik jika ada kelainan ..Memohon doa agar semuanya selamat dan seperti biasa...

LYAfrina berkata...

insyallah.. smoga semuanya berada dlm keadaan y selamat..byk2 bdoa kan

miecyber berkata...

Pemenang Giveaway Sulung Miecyber's Blog telah di umumkan

http://www.miecyber.com/2012/03/pemenang-giveaway-sulung-miecybers-blog.html

c'axoera ヅ berkata...

moga semuanya okay...

Pn Kartini berkata...

Assalamualaikum my dear KakAni:)

Moga segalanya dalam keadaan baik ..
Semoga Ibu dan anak dipeliharakanNya dan dalam keadaan sihat dan selamat..

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum kak

kami doakan baby dan anak akak selamat dan berada dalam lindungan Allah SWT

LadyBird berkata...

assalamualaikum akak kunang2..
smg baby dan anak akak sihat2 jerk.. ameeeeennn..

Acik Erna berkata...

assalam kak ani..semoga kedua duanya selamat

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Deru Ombak,

Maaflah saya lambat respon pada ulasan kawan2. Sekarang ini banyak sikit urusan yang perlu saya uruskan.

Anak saya ni dari semenjak anak pertama dia bersalin di HUKM kerana masa tu dia tinggal di Puncak Jalil. Jadi bila anak kedua dan ketiga ni dia nak bersalin di sana juga.

Memang jauh Puncak Alam dengan HUKM tu.

Kunang-Kunang berkata...

Tuan Haji Al-lavendari

Terima kasih atas doa Tuan haji pada anak dan cucu saya.

Kunang-Kunang berkata...

Kakcik,

Terima kasih atas doa kakcik.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kakzakie,

Terima kasih doakan Ju dan anaknya. Memanglah kata orang setiap anak yang kita kandung tidak serupa keadaannya.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Saudara Zulkbo,

Terima kasih atas doa Zul tu. Itulah harapan kami semua.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Sham,

Terima kasih atas doa Sham pada anak kak ani dan cucu.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kak Werdah

Semoga akak sihat yer.

Terima kasih doakan anak dan cucu saya. Selain kepakaran doktor saya sangat mengharapkan doa kawan-kawan semua.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Syimama,

Terima kasih atas doa syimama untuk anak dan cucu kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Etuza,

Terima kasih luangkan masa singgah di blog saya ni. Dan seandainya ada masa terluang jemputlah singgah yer.

Kunang-Kunang berkata...

AA,

Terima kasih atas doa AA pada anak dan cucu kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

Amie,

Begitu jugalah kami sekarang.

Terima kasih atas doa Amie pada anak dan cucu saya.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kam,

Tulah benda yang tak nak ni susah nak kata. Sekarang ni apa yang boleh kita agak berpandukan scan yang doktor buat.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Iza,

Terima kasih atas doa Iza tu.

Kunang-Kunang berkata...

CikLi,

Terima kasih atas doa cikli pada anak dan cucu kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

MP,

Terima kasih atas doa MP tu yer.

Kunang-Kunang berkata...

Sal,

Begitulah kita insan yang lemah nikan. Allah uji kita dengan insan yang kita sayang, hati rasa bimbang dan menggelabah walau pun sedaya upaya cuma bertenang.

La tahkaf wala tahzan, pesan Allah.

Kunang-Kunang berkata...

Lya,

Terima kasih atas doa Lya.

Kunang-Kunang berkata...

Mie,

Alhamdulillah dah ada pemenang giveway Mie tu.

Tahniah pada mereka/

Kunang-Kunang berkata...

c'axoera,

Itulah juga harap kami sekeluarga. Terima kasih atas doa Era tu.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Sahrom,

Terima kasih atas doa Sahrom pada anak dan cucu kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Sis Tinie,


Terima kasih atas doa sis tinie pada anak kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Acik Erna,

Terima kasih doakan anak dan cucu kak ani.

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam ladybird,

Terima kasih atas doa LB pada anak dan cucu kak ani.

Semoga doa kawan2 disini, semoga Allah membalasnya dengan pahala yang banyak.