Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Jumaat, 30 Mac 2012

Doa Pembuka 12 Pintu Kebaikan.......

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad S.A.W. keluarga serta para sahabat dan pengikut Baginda.

أًلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ dan salam sayang pada semua yang sudi singgah di sini.

Rasulullah s.a.w dikatakan pernah bersabda: ‘ doa adalah senjata orang mukmin’. Jadi di hari Jumaat yang mulia ini saya ingin berkongsi tentang Doa Pembuka 12 Pintu Kebaikkan… Semoga Allah makhbulkan doa kita semua.



Untuk memudahkan kita membacanya saya turunkan doa pembuka 12 Pintu Kebaikan.. ni sekali lagi:


"Allahumaftah Lii Abwaabil Khairi, wa abwaabas salamah, wa abwaabas sihati, wa abwaaban ni'mati, wa abwaabal barakti, wa abwaabal quwwati, wa abwaabal mawaddati, wa abwaabar rahmati, wa abwaabar rizqi, wa abwaabal 'ilmi, wa abwaabal maghfiroti, wa abwaabal jannati, Ya Arhamar Rohimiin."


Ya Allah, bukakanlah untukku pintu-pintu kebaikan, pintu-pintu keselamatan, pintu-pintu kesihatan, pintu-pintu nikmat, pintu-pintu keberkatan, pintu-pintu kekuatan, pintu-pintu cinta sejati, pintu kasih sayang, pintu-pintu rezeki, pintu-pintu ilmu, pintu-pintu keampunan dan pintu-pintu syurga. Ya Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang.


Sangat baik di amalkan selepas solat fardhu setiap hari… dan boleh jugak di baca semasa solat dhuha sbg penambahan doa.. moga kita dibukakan pintu2 kebaikkan dan dipermudahkan urusan dunia & akhirat… amin..

22 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

terima kasih berkongsi info

Deru Ombak berkata...

Assalamualaikum Puan Ani..

Terima kasih menuliskan semula dalam rumi. Yang dalam jawi agak kabur pada pandangan mata yang dah berumur ni.. Alhamdulillah..

Aine Ainun berkata...

Amin amin...
Mekasih sharing;)

Kakzakie berkata...

Bagus utk kita amalkan Kak Ani. Anak-anak tadika yg ke tadika Islam mesti tahu doa ini sebab setiap pagi cikgu mereka ajarkan pada mereka...

Moga jadi amalan kita juga..

Tyntha Lana berkata...

Salam..terima kasih kak ani, kerana sudi berkongsi dan saling ingat mengingati.

Qhaifa Nur berkata...

sangat bagus untuk kita amalkan..tq

Ros berkata...

Salam Kunang-kunang,

Terima kasih ya kunang-kunang dengan perkongsian yang sangat baik nih....sama2 lah kita amalkan....

LYAfrina berkata...

amin..info y pnuh manfaat

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum

terima kasih atas perkongsian doa yg sgt bermanfaat ini :-)

Acik Erna berkata...

assalamualaikum kak ani..terima kasih
acik dah simpan untuk dikongsikan dengan keluarga dan kawan2 dan insyaallah akan diamalkan

sal berkata...

assalamualaikum kak ani..terima kasih ats perkongsian ini

MulutPayau berkata...

terima kasih kak atas prkongsian ni....

Werdah berkata...

Assalamu'alaikum Ani

Semoga sihat di sana ya..

Terima kasih berkongsi doa ini.. semoga kita sentiasa dibukakan pintu hati untuk mengerjakan amal baik..

Kunang-Kunang berkata...

Waalaikumussalam Kak Werdah,

Semoga ianya memberi manfaat pada kita yer kak.

mselim3 berkata...

Info yang sangat bagus nie...saya dah cuba hafal kan doa nie...hafal sebab doa nie membuka segala pintu2...amin

pls : BAGUS NIE...i likes it

Ibu Qiqi berkata...

Thank you for sharing..saya nak share juga dalam blog saya. TQ

Miss Irah berkata...

Syukron atas perkongsian.. mohon share sedikit intipati blog.. teruskan menyebarkan kebaikan.. moga Allah redha.. Aamiin. :)

Shahzura Ismail berkata...

tq akak..jom syer blogworking dgn saya..beautyfocuslife.blogspot.com..tq..:-)...insyallah sy akan membantu dari segi kesihatan yg lebih baik..

Tanpa Nama berkata...

Assalam,
ina mohon copy ye..
Terima kasih..info yang baik ni..

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih..saya mohon utk copy dan amalkan ya. Mudah2an kita semua beroleh berkat. Insha Allah...

Tanpa Nama berkata...

sya pun nk minta kebenaran copy.. :)

Hafiz Wahab berkata...

Assalamualaikum. .maklong. .sye mintak izin copy dan amalkan doa ni ye