Halaman

Terima kasih Jadi Kawan Blogger Saya

Khamis, 4 Ogos 2011

Tak Sempat Nak Jengok

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ




Assalamualaikum pada kawan-kawan blogger semua dan selamat melakukan ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini. Hari ini dah masuk hari ke 4 kita berpuasa. Sama-samalah kita mengejar redha Allah atas apa yang kita lakukan.

Semenjak bermulanya puasa ni saya jarang dapat berblog. Masa rasa cepat sangat berlalu sedangkan banyak benda yang perlu dibuat.

Disebelah malam balik saja dari sholat terawih dah mengantuk sangat. Tidur awal untuk bangun awal didiniharinya. Siang pula, bermula pukul 8 pagi ada urusan yang perlu diselesaikan sehingga menjelang jam 12 tengahari di masjid berhampiran. Bila balik badan dah letih, baring sekejap menunggu masuk waktu sholat zohor. Selepas asar baru masuk dapor sediakan apa yang patut untuk berbuka.

Pagi ini ada masa terluang sikit sebelum bermulanya aktiviti sesi pagi. Jadi saya cuba menaip secepat yang boleh untuk N3 ni. Maaflah saya jarang dapat menziarah kawan-kawan. Ada masa terluang banyak sikit, InsyaAllah saya singgah yer.

35 ulasan:

si para para berkata...

tak pe kak..ada masa boleh la berblog.
:)

ajumohit berkata...

takpe kak, masa utk beribadah lebih penting...

Kakzakie berkata...

Kakak pun sama. Masa di ofis inilah masa yg terbaik. Tapi sebab awal bulan busy juga banyak report nak bagi pada boss...

JunAina berkata...

apa yang penting di dahulukan ada kelapangan boleh le berblog...semoga ramadhan ini dilimpahi keberkatan...

gadisBunga berkata...

takpe auntie. take your time. :)

ahmad humairi berkata...

Selamat bertarawikh, selamat memburu lailatul-qadr.

zulkbo berkata...

salam Kak..
ermm..berblogging bukan satu paksaan begitu jua menziarah blog lain, jangan kita jadikan satu kewajiban, kadang-kala kita singgah pun tak ikhlas buat apa..utamakan yang penting dahulu..selamat menjalani ibadah di bulan ini dengan istiqamaah.

ieja amieja berkata...

salam kak..
betul kata en.zulkbo tuh..b'blogging bkn satu kewajiban..ibadah tuh yg kita utamakan..ada masa t'luang br lah leh ziarah kengkawan..semoga ramadhan kali ini lbh bermakna ye kak..

al-lavendari berkata...

kita orang faham .. saya pun begitu. cuma saya dah banyak buat stok entri sebelum puasa. cuma touch up sikit2 sebelum disiar.

iza berkata...

Assalam..
Biasa la tu kak. Kalau ada masa terluang, boleh la singgah2 kejap...

ainnoraini berkata...

bile ade mase nnt boleh la jengok2 kat rumah kite org ni...

selamat berposa dan semoga kak ani berberkati oleh allah didunia dan akhirat...

missgee berkata...

Kak Ani,
Masa macam terlalu sikit..
Maybe rutin kita dah berubah

P/s: kuat mengantuk sekarang nie.. huhuhu

Azira Mohamad berkata...

Salam ramadhan akak..

wlpn sibuk tp akak masih lg sempat singgah di blog saya.terima kasih.

Semoga pada bulan yg penuh dgn kerahmatan dan keberkatan ini..sama2 kita memperbykkan amal ibadah dan membaca al-furqan.

:D

Anaa berkata...

salam kak,
kalo dok umah memang busy amat.. ada jer kerja nak buat.. takpe, bila2 sempat hapdet ler.. :)

abu muaz berkata...

seronok singgah di sini.

zue berkata...

samalah dgn zue gak...sibuk ditmpt kerja dan rumah...ni pun curi2 masa gi blog ke kwn....

littlehumblelynn berkata...

xper ..bulan ni bulan bonus..banyak nak kena rebut..setahun sekali aje Allah bagi ni :)

ibundo berkata...

salam ani,
kita dahulukan mana yang perlu didahulukan.
selamat menjalankan ibadah puasa.

luahfikiran berkata...

SALAM,
PENGISIAN MASA KAK NI CUKUP HEBAT. KITA BERBLOGGING BILA ADA KELAPANGAN SAJE !

sal berkata...

seronok ye dpt gi terawih, rasa syahdu sangat apabila dpt bertafakur di sana...aman sesangat..

sya pun kurng masa nk ziarah apb ramadan ..tpi klu ada peluang tk dilepaskan..

anitaare berkata...

akak,

terimakasih kak sempat jengok saya..takpe kak buat apa yang penting dulu

Cikli berkata...

banyak aktiviti orang pencen. seronok

ummu berkata...

salam kak hanim
selamat menjlani ibadah di bulan ramadhan al mbarak.semoga Allah memebrikan kebaikan kpd kita

S..U..D..@..I..S berkata...

sama juga ada masa kita jalan2 selamt berpuasa dah hari keenam

MulutPayau berkata...

Tak pelah kak....bulan puasa ni mmng rutin harian kita berubah....masa tu amat cemburu sangat ngan kita...

Ayie berkata...

samo la kite.. masa makin mencemburui.. huhu

ariana's berkata...

Salam Ramadhan kak, biasalah dibln ni..mmg agak penuh masa kita..:)

a kl citizen berkata...

samalah kita kak ani. buat yang mana terdaya. yang penting berpuasa dan beibadat

leeya abdul berkata...

Itulah nikmat bulan puasa. Datangnya cuma sekali sekala. Semoga kerja baik anda dikira sebagai pahala orang yang berjuang di jalan Allah S.W.T. InsyaAllah.

Leeya tulis http://way2healthynbeauty.blogspot.com/2011/08/jom-singgah-ke-blog-geniusblogger.html

Cikguzam berkata...

Salam Kunang-kunang,
Semoga segala urusan dipermudahkan InsyaAllah. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

Cikguzam berkata...

Salam Kunang-kunang,
Semoga segala urusan dipermudahkan InsyaAllah. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK.

Kamsiah berkata...

salam
takpe...dahulukan yg mana lbh utama..

Temuk berkata...

Assalamu'alaikum
Semoga segala amalan, sepanjang Ramadhan ini terutamanya, diterima Allah dan diberi ganjaran yang berlipat-lipat ganda.

Kunang-Kunang berkata...

Assalamualaikum kepada semua kawan-kawan yang singgah di sini.

Minta maaflah baru ni saya dapat jengok blog sekejap. Semoga kawan-kawan semua mendapat rahmat Allah di sepanjang bulan Ramadhan yang berkat ni dan masa-masa yang mendatang.

NzA berkata...

yelh kak, sy smpt update n BW sblah pagi selepas anak2 n suami brsahur...n mlmnya sekejap selepas blk dr surau....